REKLAMA
Soczyste mięso upieczone w ziołach z bukietem warzyw.
(średnia 0 z 0 głosów)
Bardzo smaczny, aromatyczny kurczak. Mimo pieczenia bez pokrywki, mięso pozostaje bardzo soczyste.
Doskonale sprawdzi się na każdej rodzinnej uroczystości. Tak przygotowany kurczak jest pyszny i soczysty.
Te danie nie jest zbyt skomplikowane, ale robi furorę!
Uwielbiam dobrze doprawionego upieczonego kurczaka z dodatkiem oliwy z oliwek. I co najlepsze – chrupiąca skórka. Idealne z sałatką obiadową i młodymi ziemniaczkami.
Kuchnia mazowiecka kojarzy się kuchnią warszawską, czyli kuchnią dworską, dostojną, królewską. A co za tym idzie uroczystą. Często na salonach królował faszerowany podrobami drób. Moja propozycja to kurczak nadziany mięsem mielonym z warzywami, natką pietruszki, w białku.
Idealny na rodzinny niedzielny obiad.
Komentarze