REKLAMA
Tylko cztery składniki i minimum pracy. Korzystam z tego przepisu od lat, jest niezawodny. Ciasteczka wychodzą pyszne, cudownie maślane i bardzo kruche.
(średnia 4.5 z 155 głosów)
Porady
Smak ciastek można zmienić dodając ulubiony składnik, np skórkę otartą z cytryny, pomarańczy lub aromat do ciasta.
Delikatne, kruche i maślane ciasteczka są piękną ozdobą Wielkanocnego koszyczka. Dzieci chętnie się nimi zajadają.
Ciasteczka są bardzo kruche. Z podanych składników wyszło mi 27 już złożonych ciasteczek.
Są to idealnie kruche ciasteczka, wprost rozpływają się w ustach. Podczas pieczenia po całym domu roznosi się cudowny cytrynowy zapach. Polecam gdy mamy ochotę na coś słodkiego, bo szybko można je przygotować.
Bardzo kruche i pyszne.
Jeśli jeszcze nie piekliście budyniowych ciasteczek to żałujcie bo są przepyszne i szybko nadrabiajcie zaległości :D Przygotowanie ich to pestka, więc spokojnie możecie zaprosić dzieci do pomocy i ciasteczka raz dwa i będą gotowe, tylko uważajcie są tak kruche, że prawie rozpadają się w dłoniach ;)
Te proste i szybkie w przygotowaniu kruche ciasteczka maślane będą idealnym dodatkiem do kawy lub herbaty podczas świątecznych spotkań z rodziną oraz przyjaciółmi. Możemy je dowolnie wykrawać i dekorować, co dostarczy nam mnóstwo frajdy oraz wprawi w cudowny nastrój świąteczny :)
Komentarze