Wafle z galaretką i masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę rozpuścić w zagotowanej wodzie. Wystudzić. Kiedy wystygnie, ubić ze śmietaną pod koniec dodać cukier puder. Można nie dodawać jeżeli ktoś nie lubi bardzo słodkiego. Wstawiamy krem do lodówki do stężenia.
Miękkie masło utrzeć mikserem na jasną i puszystą masę. Stopniowo, dodawać po łyżce masy kajmakowej, cały czas miksując. Dodać wystudzoną kawę, zamieszać. Wstawić krem do lodówki żeby zgęstniał.
3 wafle smarujemy kremem kajmakowym. Następnie na środek wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać, nie smarując do boków 1 cm. Przykrywamy kolejnym waflem i dociskamy lekko żeby krem się rozprowadził. Z wierzchu przekładamy resztą wafli z kremem kajmakowym. Smacznego!
Porady
Można do kremu z masą kajmakową dodać podsmażone orzechy laskowe lub włoskie
Komentarze