Wafle z galaretką i masą krówkową

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ulubiony deser córki i męża. Szybki, prosty i bez pieczenia.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na krem krówkowy (kajmakowy):
    Masło -250 g.,
    Masa krówkowa (kajmakowa)- 1 puszka,
    Kawa rozpuszczalna - 2 łyżeczki
    Składniki na krem śmietanowy:
    Galaretka truskawkowa - 2 szt.,
    Woda - 0,5 ml.,
    Śmietana 18% - 300 ml.,
    Cukier puder - za smakiem,

    Wafle tortowe - 1 opak.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Wafle z galaretką i masą krówkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wafle a galaretką i masą krówkową 1. Galaretkę rozpuścić w zagotowanej wodzie. Wystudzić. Kiedy wystygnie, ubić ze śmietaną pod koniec dodać cukier puder. Można nie dodawać jeżeli ktoś nie lubi bardzo słodkiego. Wstawiamy krem do lodówki do stężenia.
    Miękkie masło utrzeć mikserem na jasną i puszystą masę. Stopniowo, dodawać po łyżce masy kajmakowej, cały czas miksując. Dodać wystudzoną kawę, zamieszać. Wstawić krem do lodówki żeby zgęstniał.
    3 wafle smarujemy kremem kajmakowym. Następnie na środek wyłożyć krem śmietanowy, wyrównać, nie smarując do boków 1 cm. Przykrywamy kolejnym waflem i dociskamy lekko żeby krem się rozprowadził. Z wierzchu przekładamy resztą wafli z kremem kajmakowym. Smacznego!

Porady

Można do kremu z masą kajmakową dodać podsmażone orzechy laskowe lub włoskie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Śmietana Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować