Wafle z domową masą kajmakową

4.5 (191 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna i prosta w wykonaniu masa do wafli.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki masy kajmakowej:
    300 g margaryny
    300 g śmietany kremówki
    300 g cukru brązowego
    1 duże opakowanie wafli
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z domową masą kajmakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuścić margarynę,cukier i kremówkę. Gotować ok. 15-30 minut na małym ogniu do momentu aż masa zgęstnieje. Wstawić do zimnej kąpieli wodnej. Zimną masą smarować wafle. Włożyć do lodówki. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować