Wafle z masą kajmakową

  • wyświetlono: 2239 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

moje ulubione wafelki

PolskaGotuje
  • 20 porcje
  • Łatwy

Składniki


- margaryna: 250 gramów
- suche wafle: 1 opakowanie
- skondensowane mleko słodzone: 1 puszka

Sposób przygotowania przepisu:

Wafle z masą kajmakową

  • 1. Mleka nie odkrywać, tylko z puszką włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, potem zmniejszyć płomień i trzymać na wolnym ogniu 2 1/2 - 3 godziny.
    Puszkę wyjąć z wody, za godzinę, jak trochę przestygnie (powinno być letnie), otworzyć puszkę i zmiksować z margaryną.Szybko przekładać wafle, bo może za bardzo zgęstnieć.
    Schłodzić w lodówce

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

komuniapiknikPRZYJĘCIE DLA DZIECI

Komentarze

Podobne przepisy

Wafel z masą kajmakową

Dodane przez: Anitka0804

Wafel z masą kajmakową

Szybki do zrobienia wystarczy dosłownie...

Wafle z masą ajerkoniakową

Dodane przez: danusia19671

Wafle z masą ajerkoniakową

Jak nie mamy ochoty na pieczenie...

image-1bo6f0f

Dodane przez: JUDYTA22

Wafle z masą waniliową

Uwielbiany przez dzieci

wafle z galaretką

Dodane przez: koalka

Wafle z masą galaretkową

Smaczne wafelki które kolorem i...

Wafle z masą michałkową

Dodane przez: Holga96

Wafle z masą jak Michałki

Kruche wafle przełożone masą o...

Sernik z masa kajmakową

Dodane przez: Jaga85

Sernik z masą kajmakową

Uwielbiam serniki-tak ja jak i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE