Wafle z masą kajmakową

4.5 (173 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

moje ulubione wafelki

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - margaryna: 250 gramów
    - suche wafle: 1 opakowanie
    - skondensowane mleko słodzone: 1 puszka
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z masą kajmakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleka nie odkrywać, tylko z puszką włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, potem zmniejszyć płomień i trzymać na wolnym ogniu 2 1/2 - 3 godziny.
    Puszkę wyjąć z wody, za godzinę, jak trochę przestygnie (powinno być letnie), otworzyć puszkę i zmiksować z margaryną.Szybko przekładać wafle, bo może za bardzo zgęstnieć.
    Schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować