Wafelkowe mielone

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Mięso mielone to najłatwiej dostępny i najchętniej przyrządzany rodzaj mięsa w naszych domach. Kotlety mielone w wafelku przygotowuje się szybko i bez najmniejszych problemów, zamiast smażenia można upiec w piekarniku. Tak delikatnych i soczystych kotletów mielonych nigdy wcześniej nie jadłam.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • • 2 wafle tortowe
    • 1 kg mielonego wieprzowego
    • 1 marchew
    • ½ papryki czerwonej
    • 3 ogórki konserwowe
    • 3 całe jajka
    • 3 łyżki bułki tartej, bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
    • 2 łyżki śmietany 12%
    • ½ łyżeczki papryko ostrej
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Wafelkowe mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jedno jajko, wsypujemy sól, paprykę ostrą.
    Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy, obieramy z nasion i bardzo drobno kroimy, ogórki również bardzo drobno kroimy i warzywa łączymy z mięsem.
    Następnie wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
  • 2. Mięso nakładamy na całą powierzchnię wafla i przykrywamy drugim waflem.
  • kotlety 3. Kroimy w prostokąty, najlepiej pionowo na trzy część i poziomo na cztery.
  • kotlety 4. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
    Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • kotlety 5. 8. Gotowe.
    9. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować