• 2 duże wafle tortowe
• 30 dag mięsa mielonego
• 3 całe jajka
• 1 łyżka bułki tartej oraz do panierki
• 1 cebula
• 15 dag kapusty kiszonej
• 15 dag pieczarek
• 1 łyżka sosu sojowego
• Olej do smażenia
• Pieprz
• Sól
• Szczypta papryki ostrej
Sposób przygotowania przepisu:
Wafelkowe mielone
1.
Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, jedną łyżkę bułki tartej, paprykę ostrą i dokładnie mieszamy.
2.
Obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy sos sojowy. 10 minut prużymy.
3.
Następnie rozkładamy jeden wafel tortowym, rozkładamy farsz z kapusty i grzybów równomiernie po całości.
4.
Na kapuście rozprowadzamy również po całości mięso i przykrywamy waflem tortowym.
5.
Kroimy na dowolne kawałki i panierujemy roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze