Wafelkowe mielone

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealny sposób na zaskoczenie gości czymś nowym, mielone kotlety z kapustą, pieczarkami w wafelku, dacie się skusić?

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 duże wafle tortowe
    • 30 dag mięsa mielonego
    • 3 całe jajka
    • 1 łyżka bułki tartej oraz do panierki
    • 1 cebula
    • 15 dag kapusty kiszonej
    • 15 dag pieczarek
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • Olej do smażenia
    • Pieprz
    • Sól
    • Szczypta papryki ostrej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Wafelkowe mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, jedną łyżkę bułki tartej, paprykę ostrą i dokładnie mieszamy.
  • kapusta 2. Obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy sos sojowy. 10 minut prużymy.
  • kapusta 3. Następnie rozkładamy jeden wafel tortowym, rozkładamy farsz z kapusty i grzybów równomiernie po całości.
  • mięso 4. Na kapuście rozprowadzamy również po całości mięso i przykrywamy waflem tortowym.
  • kotlety 5. Kroimy na dowolne kawałki i panierujemy roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta Mięso mielone Wafle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować