Wafelkowe mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy sól, jedną łyżkę bułki tartej, paprykę ostrą i dokładnie mieszamy.
2.Obieramy cebulę, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wlewamy sos sojowy. 10 minut prużymy.
3.Następnie rozkładamy jeden wafel tortowym, rozkładamy farsz z kapusty i grzybów równomiernie po całości.
4.Na kapuście rozprowadzamy również po całości mięso i przykrywamy waflem tortowym.
5.Kroimy na dowolne kawałki i panierujemy roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Komentarze