Ciasto Wafelkowe z Jabłkami

3.6 (109 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowym gości, oto propozycja dla Ciebie. Poznaj przepis na bardzo proste ciasto jogurtowe z nutką smaku jabłkowego. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch. Ciasto bez pieczenia

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 400 g serka homogenizowanego waniliowego
    • 500 g jogurtu naturalnego
    • 520 g mleka zagęszczonego słodzonego
    • 2 galaretki cytrynowe
    • 450 g wafelków kakaowych
    • ½ kostki masła
    • 4 jabłka
Wystaw ocenę:

3.6 (109 ocen)

Zobacz również:

Ciasto jogurtowe

Ciasto wafelkowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wafelki 1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, studzę.
    Połowę wafelków kruszę do miski, dodaję rozpuszczone masło, dokładnie mieszam i wykładam dno tortownicy.
  • masa 2. Do naczynia miksującego wlewam jogurty, mleko, dodaję serki i miksuję pięć minut mikserem. Następnie wlewam ostudzone galaretki.
  • jabłka 3. Jabłka myję, osuszam, obieram, usuwam nasiona i kroję w kostkę. Jabłka łączę z masą, mieszając delikatnie łyżką.
    Masę z jabłkami wykładam na spód wafelkowy.
  • wafelki 4. Wierzch ciasta posypuję pozostałymi pokruszonymi wafelkami.
    Chłodzę w lodówce dwie godziny.
  • ciasto 5. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować