Wafelki babci Jasi

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Wafle przekładane pyszną masą kakaową

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli tortowych / okrągłych lub kwadratowych /
    2 szkl. cukru
    2 łyżki kakao / czubate /
    1/2 szkl.mleka
    300g masła
    2 szkl. mleka w proszku / niebieskie siedleckie /
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Wafelki babci jasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wafle przekładane 1. Cukier mieszamy z kakao, wsypujemy do garnka zalewamy mlekiem i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Jak powstała masa trochę przestygnie dodajemy porcjami mleko w proszku i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Hmmmm nie mogę się powstrzymać od próbowania.Teraz zostaje tylko przełożyć wafle. Przekładamy od razu po przygotowaniu. Po przełożeniu, musimy coś położyć na górę, żeby nasze wafle się nie odchylały na rogach. Jak je pokroimy to już nasza inwencja twórcza. To co ? kawa i wafelek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować