uszka tortellini z ala rosołkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Obiad bez mięsny szybki w wykonaniu

  • 30 min

Składniki:

  • 1opakowanie uszek tortellini z nadzieniem serowym(albo grzybowym)
    1 marchewka
    1pietruszka
    1 mały seler
    1łodyga selera naciowego
    1cebula
    3łyżki oliwy z oliwek
    2l wody
    przyprawy (kostka rosołowa , pieprz ,sol)
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół Uszka Dania główne

Uszka tortellini z ala rosołkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy , trzemy na tarce o dużych oczkach , wsypujemy do garnka zalewamy wodą , gotujemy .
    Cebule siekamy drobno w kostke smażymy na oleju z oliwek do zrumienienia dodajemy do wody z warzywami , wkładamy łodyge z selera naciowego gotujemy wszystko razem z 10 minut.
    Doprawiamy kostką rosołowa solą, pieprzem wrzucamy natke pietruszki poszatkowaną , wsypujemy uszka gotujemy wszystko razem do póki makaron nie będzie miękki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować