Zupa żołądkowa

4.5 (173 ocen)

  • 40 min

Zupa jest lekko czosnkowa pyszny smak , jedzona z chrupkim pieczywem jest przepyszna

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg świeżych żołądków
    1 ząbek czosnku
    1 średnia cebula
    3 łyżki śmietany
    kilka ziaren ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    sól,pieprz
    majeranek
    czosnek granulowany
    2łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa żołądkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki ugotować do miękkości w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim.
    Kiedy mięso będzie miękkie wyjmij je , pozostaw wywar , żołądki obierz ze skóry o pokrój na kawałki . W osobnym garnku podsmaż pokrojoną cebulę na maśle z posiekanym ząbkiem czosnku dodaj żołądki . Wlej część wywaru pozostałego z gotowania żołądków (ok.2 chochelki ).
    Drugą cześć wymieszaj ze śmietaną dodaj wszystko razem i przypraw pieprzem ,majerankiem i czosnkiem granulowanym . Zagotować wszystko razem 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować