Zupa żołądkowa

  • wyświetlono: 1149 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zupa jest lekko czosnkowa pyszny smak , jedzona z chrupkim pieczywem jest przepyszna

Karolina Klimczak
  • 40min

Składniki

1 kg świeżych żołądków
1 ząbek czosnku
1 średnia cebula
3 łyżki śmietany
kilka ziaren ziela angielskiego
2 listki laurowe
sól,pieprz
majeranek
czosnek granulowany
2łyżki masła

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa żołądkowa

  • 1. Żołądki ugotować do miękkości w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim.
    Kiedy mięso będzie miękkie wyjmij je , pozostaw wywar , żołądki obierz ze skóry o pokrój na kawałki . W osobnym garnku podsmaż pokrojoną cebulę na maśle z posiekanym ząbkiem czosnku dodaj żołądki . Wlej część wywaru pozostałego z gotowania żołądków (ok.2 chochelki ).
    Drugą cześć wymieszaj ze śmietaną dodaj wszystko razem i przypraw pieprzem ,majerankiem i czosnkiem granulowanym . Zagotować wszystko razem 15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaszkola_babciczosnekżołądki zupa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa gołąbkowa

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Zupa gołąbkowa

Alternatywą dla gołąbków może być...

zupa brokułowa

Dodane przez: niebieska777

zupa brokułowa

zupa dla smakoszy zabielana smietaną

image-0jqa943

Dodane przez: Ewelina Marcin

Zupa gyros

Niezwykle aromatyczna, sycąca zupa...

Zupa serowa

Dodane przez: alaaa

Zupa serowa

Mam dla was kolejną szybką do przygotowania...

Zupa serowa

Dodane przez: Skotka

Zupa serowa

Przepis podobno pochodzi od naszych...

Prosta zupa kalafiorowa

Dodane przez: evita0007

Prosta zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa najlepiej smakuje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE