Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami

4.5 (197 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Roladki z udek kurczaka faszerowane to inspiracja na smaczny obiad.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    300 g pieczarek
    1 cebula
    sól pieprz
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Aby nafaszerować udka należy odzielić mięso od kości ( wytrybować) . Wbrew pozorom nie jest to trudne wystarczy odrobina cierpliwości i ostry nóż.
  • 2. Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni z dodatkiem przypraw.
  • 3. Na przygotowane udka układamy farsz,zwijamy w roladkę ,można owiązać nicią , lub spiąć wykałaczką.
  • 4. Udka posypujemy przyprawą do kurczaka i pieczemy z dodatkiem szklanki wody ,a najlepiej bulionu :) 200 stopni pół godziny pod przykryciem , następnie ok.40 min 180 stopni.,przed końcem pieczenia odkryć ,aby się zarumieniły.

Porady

Filmiki jak usunąć kość można zobaczyć na youtube

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować