Faszerowane udka kurczaka

5 (198 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Ciekawe połączenie kurczaka z mięsem mielonym, doskonale się sprawdza na niedzielnych obiadach.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 10 podudzi kurczaka
    - 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego
    - jajko
    - pół czerstwej bułki
    - 50 g masła
    - przyprawa do kurczaka
    - koper
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane udka kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faszerowane udka i farsz 1. Udka umyć, wyluzować kości, a mięso obsypać przyprawą do kurczaka. Mielone mięso wyrobić z jajem, bułką i stopionym masłem, przyprawić koperkiem, sola i pieprzem.
  • Faszerowane udka zamykanie 2. Udka napełnić masą mięsną i zamknąć wykałaczkami. Ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, wlać pół szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez godzinę.
  • faszerowane udka 2 3. Podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Zamiast wykałaczek można użyć nici, jednak lepiej zdejmuje się z kurczaka wykałaczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Kurczak Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować