Udka kurczaka pieczone z marchewką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne mięso z kurczaka w towarzystwie pieczonej marchewki. Danie to polecam na obiad z surówką.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 podudzia z kurczaka ( 600 g )
    3 średnie marchewki
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    1 łyżka oregano
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Udka kurczaka pieczone z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy i czyścimy, zdejmujemy skórę i ponownie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do miski. Posypujemy przyprawami z każdej strony i odstawiamy. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w półplasterki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Udka i pokrojone warzywa przekładamy do rękawa do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Cebula Marchewka Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować