Udka kurczaka na pierzynie z ziemniaków i peczarek

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Starałam się połączyć składniki które uwielbiam, czyli ziemniaki, pieczarki paprykę no i oczywiście żółty ser. Mały miszmasz na talerzu, urozmaicenie podawanych ziemniaków - dla mnie rewelacja!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - udka z kurczaka(ćwiartki): 2 sztuki
    - ziemniaki ugotowane: 1 kilogram
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól, pieprz, papryka do smaku: 1 sztuka
    - pieczarki: 250 gramów
    - ser żółty starty: 4 łyżki
    - masło (do pieczenia kurczaka): 1 łyżka
    - maslo (do pieczarek): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Udka kurczaka na pierzynie z ziemniaków i peczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu żaroodpornym pieczemy przyprawionego solą pieprzem i papryką kurczaka
  • 2. w tym czasie kroimy pieczarki w pół-plastry, podsmażamy na maśle,
  • 3. Ugotowane ziemniaki kroimy w dosyć grube plastry układamy w naczyniu żaroodpornym tak aby przykryły cały spód, zalewamy to ubitym jajkiem
  • ziemniaki z papryka pieczarkami i serem 4. paprykę kroimy w plastry kładziemy na ziemniaki, do każdego plastra wkładamy wcześniej usmażone pieczarki, posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika gdzie pieką nam się udka - ćwiartki kurczaka.
  • 5. Gdy zetnie nam się jajko, powinno być gotowe, na każdą porcję nakładamy udko, kroimy jak pizze w trójkąt i podajemy. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować