Udka bez kości faszerowane salami, serem, papryką i cebulą

4.5 (146 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Udka bez kości zawsze robią furorę na imprezach. Danie na ciepło, które możemy przygotować wcześniej a w odpowiednim momencie wstawić tylko do piekarnika i czekać aż się upiecze:).

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 8 udek bez kości
    1 żółta papryka
    8 plastrów salami
    8 plastrów sera żółtego
    1 cebula
    marynata: 4 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżka czerwonej papryki, 3 łyżki oleju sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Udka bez kości faszerowane salami, serem, papryką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę: mieszamy ze sobą wszystkie jej składniki, nacieramy nią dokładnie udka.
  • 2. Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. Do środka każdego udka wkładamy paprykę, cebulą i po plastrze salami i sera. By dodatki nie wypadły, udka spinamy wykałaczkami.
  • 3. Mięso pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 450 minut. Przed podaniem usuwamy wykałaczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować