Udka bez kości faszerowane salami, serem, papryką i cebulą

  • wyświetlono: 938 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Udka bez kości zawsze robią furorę na imprezach. Danie na ciepło, które możemy przygotować wcześniej a w odpowiednim momencie wstawić tylko do piekarnika i czekać aż się upiecze:).

monika016
  • 4 porcje
  • 60min

Składniki

8 udek bez kości
1 żółta papryka
8 plastrów salami
8 plastrów sera żółtego
1 cebula
marynata: 4 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżka czerwonej papryki, 3 łyżki oleju sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Udka bez kości faszerowane salami, serem, papryką i cebulą

  • 1. Przygotowujemy marynatę: mieszamy ze sobą wszystkie jej składniki, nacieramy nią dokładnie udka.
  • 2. Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. Do środka każdego udka wkładamy paprykę, cebulą i po plastrze salami i sera. By dodatki nie wypadły, udka spinamy wykałaczkami.
  • 3. Mięso pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 450 minut. Przed podaniem usuwamy wykałaczki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Kurczakudkafaszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Udka faszerowane rodzynkami i cebulą

Dodane przez: Marcelina

Udka faszerowane rodzynkami i cebulą.

To danie jest dla osób, które lubią...

schab faszerowany

Dodane przez: agarybak76

Schab faszerowany szpinakiem,papryką i serem...

Moja propozycja na niedzielny obiad....

Papryka faszerowana

Dodane przez: Andzia Pichci

Papryka faszerowana ryżem, mięsem mielonym...

Papryka faszerowana mięsem mielonym...

Papryka faszerowana kurczakiem i ryżem

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Papryka faszerowana kurczakiem i ryżem

Danie, którego nie trzeba nikomu...

papryka faszerowana

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Zapiekana papryka faszerowana ryżem i mięsem

Papryka faszerowana ryżem i mięsem...

Udka faszerowane serem feta podane na surówce

Dodane przez: Gosia123

Udka faszerowane serem feta podane na surówce.

Pyszne udka faszerowane serem fata...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE