Udka bez kości zawsze robią furorę na imprezach. Danie na ciepło, które możemy przygotować wcześniej a w odpowiednim momencie wstawić tylko do piekarnika i czekać aż się upiecze:).
60 min
Dla 4 osób
Składniki:
8 udek bez kości
1 żółta papryka
8 plastrów salami
8 plastrów sera żółtego
1 cebula
marynata: 4 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżka czerwonej papryki, 3 łyżki oleju sól i pieprz do smaku
Udka bez kości faszerowane salami, serem, papryką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy marynatę: mieszamy ze sobą wszystkie jej składniki, nacieramy nią dokładnie udka.
2.Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. Do środka każdego udka wkładamy paprykę, cebulą i po plastrze salami i sera. By dodatki nie wypadły, udka spinamy wykałaczkami.
3.Mięso pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 450 minut. Przed podaniem usuwamy wykałaczki.
Komentarze