Ucierane z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po 1 jajku, ekstrakt z wanilii, szczyptę i dokładnie miksujemy. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia do miski i po 1 łyżce dodajemy do masy.
2.Brzoskwinie sparzamy we wrzątku i ściągamy skórkę. Wyciągamy pestki, kroimy na małe kawałki i wrzucamy do rondelka. Dodajemy miód i wanilię. Gotujemy na małym ogniu, aż zrobi się gęsty syrop z owocami. Masę wylewamy do formy keksówki i w piekarniku nagrzanym do 160*C na termoobiegu podpiekamy przez 20 minut i wykładamy na wierzch owoce.
Następnie ciasto pieczemy przez ok 40 minut. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO :)
Porady
Do ciasta można dodać na wierzch dowolne owoce. Można również obtoczyć owoce w mące i dorzucić do masy.
Komentarze