UCIERANE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI I MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciasto szybkie i bardzo proste w wykonaniu do którego możemy wykorzystać różne owoce. Serdecznie polecam.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
    1 szklanka kefiru
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanki oleju
    4 jajka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy

    1 puszka brzoskwiń ( lub świeże owoce)

    Kruszonka:
    6 dag zimnego masła
    10 dag mąki
    10 dag zmielonych migdałów
    1/2 szklanki brązowego cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ucierane ciasto z brzoskwiniami i migdałową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruszonka: Do miseczki masło pokroić na drobne kawałeczki, dodać resztę składników i rozetrzeć w rękach aż zrobi się "piasek". Wstawić do lodówki
  • image-06yqs16 2. Jajka ubić z cukrem do białości. Zmniejszyć obroty miksera i powoli dodawać olej. Dodać jogurt i mąkę przesianą z proszkiem, delikatnie mieszajac .Wyłożyć na blaszę (25/35cm) lub tortownice o srednicy 26 cm wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem. Na ciasto poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie wcześniej odsączone . Posypać kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni ok 50 min. Ciasto sprawdzić patyczkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować