CIASTO UCIERANE NA KEFIRZE Z BRZOSKWINIAMI

4.49 (199 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasta ucierane na kefirze to ciasta, które można przygotować ze wszystkimi, sezonowymi owocami!

W sezonie jesienno-zimowym dodaję do nich jabłka, a potem kiedy już wiosna i lato nadchodzi szaleję ze wszystkim co jest na targu!

Dziś przygotowałam z brzoskwiniami, które dostałam od sąsiadki z jej własnego ogródka.

Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( tortownica 23 cm )

    * kefir – 400 g

    * jajko – 3 szt

    * cukier – 1 szkl

    * olej – 0,5 szkl

    * cukier wanilinowy – 1 op

    * proszek do pieczenia – 2,5 łyżeczki

    * mąka pszenna – 2,5 szkl

    * brzoskwinie– ok.300 g
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane

Ciasto ucierane na kefirze z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Cukier ubijamy z jajkami, dodajemy kefir i olej, mieszamy.

    Mąkę z proszkiem i cukier waniliowy wsypujemy do masy, mieszamy.

    Ciasto wylewamy na blachę, przez sitko posypujemy bułką tartą.

    Układamy pokrojone brzoskwinie.

    Pieczemy ok. 45 minut w 180.

    Smaczego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować