CIASTO UCIERANE NA MAŚLANCE Z BRZOSKWINIAMI

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Morele i brzoskwinie to zdecydowanie jedne z moich najbardziej ulubionych owoców w sezonie letnim!

Nie mogło zabraknąć ich w ukochanym cieście - ucieranym na maślance.

Ciacho jest łatwe, szybkie, pyszne i zawsze się udaje!

Śmiało można je robić ze wszystkimi, sezonowymi owocami.

W przypadku tych bardziej mokrych pamiętajcie o posypywaniu bułką tartą przed ułożeniem owoców

Spróbujcie!

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

     ( blacha 24x26 )

    * maślanka – 250 ml
    * jajko – 3 szt
    * cukier – 1 szkl
    * olej – 125 ml
    – wanilia - 1 laska
    * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki
    * mąka pszenna – 2,5 szklanki
    * brzoskwinie + płatki migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto ucierane na maślance z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

    Cukier ubijamy z jajkami. Dodajemy maślankę i olej – mieszamy.

    Mąkę z proszkiem i ziarna wanilii wsypujemy do masy – mieszamy.

    Owoce myjemy, kroimy na ćwiartki.

    Ciasto wylewamy na blachę. Posypujemy bułką tartą. Układamy brzoskwinie, posypujemy płatkami migdałów.

    Pieczemy ok. 45 minut w 180.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować