Jest naprawde rewelacyjne bo po pierwsze pyszne, po drugie pasuje do kazdych owoców o każdej porze roku, po trzecie jest szybkie wiec najazd z zaskoczenia gości nam już nie straszny, po czwarte tanie.
Ucierane ciasto z brzoskwiniami i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce umyć, osuszyć. Brzoskwinie pokroić w cząstki. Miękkie masło utrzeć w miskerze z cukrem na gładką masę. Nastepnie cały czas miksując dodawać po jednym jajku, potem po 2-3 łyżki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia.
2.Gdy składniki się połączą jest gotowe i można przełożyć do małej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (ok. 23x23 cm). Na wierzch ułożyć owoce. Piec w 170C przez 40 minut. Po upieczeniu wyjać odstawić do ostygnięcia i posypać cukrem pudrem
Komentarze