Truskawkowe sernikobrownie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Ciasto jest przepyszne. Przepis znalazłam na ulubionym blogu kulinarnym.

  • 60 min

Składniki:

  • Polewa truskawkowa:
    ● 2 szkl. truskawek
    ● 3 łyżki cukru
    Masa czekoladowa:
    ● 20 dag gorzkiej czekolady
    ● 20 dag masła
    ● 3 jajka
    ● cukier waniliowy
    ● 23 dag drobnego cukru lub cukru pudru
    ● 12 dag mąki
    Masa serowa:
    ● 10 dag cukru
    ● 1/4 kostki margaryny
    ● 1/2 kg sera śmietankowego
    ● 2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Brownie Desery

Truskawkowe sernikobrownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki. Gotujemy z cukrem ok. 25 minut na małym ogniu bez przykrycia. Owoce rozgniatamy. Gotujemy jeszcze 20 minut, aż odparują i powstanie gęste purée. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Masa czekoladowa: czekoladę i masło roztapiamy, studzimy. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę, mieszamy z czekoladą i masłem, a następnie przesianą mąką. Wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (20x25 cm). Pieczemy ok. 15 minut w temp. 170 °C. Lekko studzimy. Temperaturę piekarnika obniżamy do 160 °C.
  • 3. Masa serowa: ser ucieramy z cukrem, margaryną i jajkami. Wylewamy na ciepłą masę czekoladową.
  • 4. Truskawkowe purée nakładamy łyżeczką na masę serową i rozprowadzamy po całej powierzchni, tworząc smugi. Ciasto wkładamy do piekarnika. Pieczemy 35 minut. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Wkładamy do lodówki na godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kasza Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować