Sernikobrownie z galaretką i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Przepyszne połączenie czekoladowego spodu brownie z delikatnym waniliowym serniczkiem. Całość wieńczą truskawki zatopione w orzeźwiającej galaretce...

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Brownie:

    100 g masła

    1 szkl cukru

    100 g gorzkiej czekolady

    2 jajka

    1/4 szkl mleka

    1 szkl mąki


    Sernik:

    500 g serka na serniki

    2/3 szkl cukru

    3 jajka

    op. budyniu waniliowego

    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

    1/2 szkl jogurtu greckiego


    ok 300 g truskawek

    2 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Brownie Galaretki

Sernikobrownie z galaretką i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brownie: W garnuszku rozpuścić masło, dodać połamaną czekoladę i cukier. Mieszać aż się rozpuszczą.Zdjąć z ognia, ostudzić. Cały czas miksując lub mieszając rózgą dodawać po 1 jajku. Na koniec dodać mąkę i mleko, wymieszać. Spód i boki tortownicy (24 cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać brownie i piec ok 15 minut w 180 stopniach.


    Sernik: Gdy brownie się piecze ucieramy w misce wszystkie składniki na sernik tylko do połączenia. Wylać na podpieczone i gorące brownie. Zmniejszyć temperaturę w piekarniku do 150 stopni i piec przez 50 minut. Ciasto wyjąć i ostudzić.


    Galaretki rozpuścić w 1/2 l gorącej wody, odstawić do momentu aż zacznie tężeć. Truskawki pokroić na połówki, ułożyć na serniku, zalać tężejącą galaretką.

    Odstawić do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Galaretka Ser biały Truskawki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować