Sałatka z jajkiem i kiełkami rzodkiewki

4.5 (152 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka i lekka sałatka dla osób dbających o linię.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • garść sałaty lodowej,
    1 ogórek,
    1 pomidor,
    garść kiełków rzodkiewki,
    3 jajka,
    3 łyżki słonecznika,
    odrobina masła,
    2 łyżki oliwy z oliwek.
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z jajkiem i kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Słonecznik uprażyć na odrobinie masła aż lekko zbrązowieje. Na talerz wyłożyć pokrojoną w paski sałatę lodową, plasterki ogórka, ćwiartki pomidora. Dodać jajka, posypać kiełkami, słonecznikiem. Sałatkę polać oliwą i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki rzodkiewki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować