Tortellini po włosku

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

Przepis ten jest bardzo łatwy. Danie wykonuje się szybko, a jest bardzo smaczne. Pierwszy raz jedliśmy je właśnie we Włoszech, nauczył je nas robić Włoch. Danie wydaje się takie zwykłe i niektórzy myślą, że jednak nie najedli by się nim... jednak pozory mylą. Włoskie tortellini jest bardzo syte.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie tortellini
    2 jajka
    1 szklanka śmietany 30 %
    150g boczku
    1 cebula biała
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Torty Dania główne

Tortellini po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek i cebulę pokroić drobno w kosteczkę i podsmażyć na masełku. Śmietanę rozbełtać w miseczce z jajkami. Jak boczek i cebulka będą złociste i ładnie zrumienione wlać do nich śmietanę z jajem, doprawić solą i pieprzem, wcisnąć ząbek czosnku i czekać aż się zagotuje, chwilkę gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Tortellini ugotować, po ugotowaniu przelać przez durszlak i wymieszać z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Tortellini

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować