Pierś kurczaka w maku z sosem serowym i ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 50 min

bardzo smacznie podany kurczak

  • 50 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    3 łyżki maku
    4 łyżki bułki tartej
    3 łyżki płatków kukurydzianych
    1 duże jajka
    4 średnie pokrojone w kostkę ziemniaki
    3 łyżki startego sera cheddar
    2 łyżki startego sera gruyere
    1/4 kubka śmietany kremówki
    10 g śmietankowego serka topionego
    sól, pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka w maku z sosem serowym i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą wymieszać z makiem i pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

    Jajko roztrzepać z solą i pieprzem.

    Obtoczyć pokrojone w mniejsze kawałki piersi w jajku, następnie w bułce tartej.

    Śmietanę kremówkę zagotować z serkiem topionym i odrobiną pieprzu. Jak zacznie się gotować zdjąć z ognia, poczekać 10 mi do przestygnięcia dodać ser cheddar i gruyere, zmiksować na gładką masę blenderem.

    Ziemniaki ugotować al dente. Następnie wsadzić do piekarnika razem z piersiami nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować