Tort z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Kiedy zaczyna się sezon na truskawki nie może zabraknąć ich w moich przyrządzanych słodkościach.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    -6 jajek
    -1 szklanka cukru
    -1 szklanka mąki
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    -1 litr śmietany kremówki
    -1 kg truskawek
    -cukier (8 łyżek)
    -dżem
    -trochę kawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty

Tort z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubić na sztywno,dodać cukier ubity z żółtkami. Następnie przesiać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i całość wymieszać. Wylać na tortownicę wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą. Piec około 40 minut w temperaturze 180 C. Pozostawić do ostudzenia.

    Gotowy biszkopt przekroić na 3 części. Śmietanę kremówkę ubić,na końcu dodać cukier i wymieszać. Truskawki płuczemy i kroimy na małe kawałki. Dolną część biszkopta smarujemy dżemem,kładziemy następną warstwę biszkoptu i wykładamy część śmietany i wrzucamy na nią część pokrojonych truskawek( resztę zostawiamy do ozdoby). Na koniec kładziemy ostatnią część biszkoptu. Całość smarujemy śmietaną wyrównując powierzchnię i posypujemy kawą. Dekorujemy szprycą i układamy truskawki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować