
Dodane przez: EwaW2910
Tort urodzinowy śmietankowo czekoladowy
Sikorska Magdalena
Tort urodzinowy
Porady
Polecam ozdoby z masy czekoladowej zrobić samemu - Czekolada plastyczna: Składniki:
50 g czekolady
23 g miodu
+przezroczysta folia kuchenna, waga
Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej (lub w mikrofalówce), podgrzewamy miód (powinien mieć płynną konsystencję).Łączymy czekoladę z miodem, nie mieszamy zbyt długo – tylko do uzyskania jednolitej konsystencji Masę czekoladową (nie może być gorąca) przelewamy na folię, zamykamy brzegi i rozgniatamy ręką, tak żeby uzyskać cienki placek. Odstawiamy do stężenia w temperaturze pokojowej na co najmniej 12 godzin.Po około 12 godzinach w folii czekolada jest gotowa do użycia.
Dodane przez: Babcia Tereska
Tort zrobiłam dla wnuczka na imprezę...
Komentarze