Tort truskawkowo-poziomkowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny tort biszkoptowy. Ze znakomitymi masami. Idealny na lato.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1,5 szkl. mąki pszennej
    0.5 szkl. mąki ziemniaczanej
    1.5 szkl. cukru
    3 łyż. wody
    2 łyż. octu
    2 łyż. proszku do pieczenia
    2 op. śmietanki 30%
    Kilka kropel soku malinowego
    Garść truskawek i poziomek
    2 op. galaretek winogronowych (kolor przeźroczysty)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Tort truskawkowo-poziomkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy jajka na sztywno z cukrem. Wodę, ocet i proszek mieszamy i dodajemy do białek. Następnie dodajemy mąki. Pieczemy 25min w temp. 180°. Po upieczeniu biszkopt kroimy na pół. Nasączamy sokiem z cytryny zmieszanym z wodą. Jedno opakowanie śmietanki miksujemy z sokiem malinowym. Smarujemy na torcie i dodajemy poziomki, na to drugi biszkopt. Drugie opakowanie śmietanki miksujemy z 4 łyżkami cukru. Smarujemy wierzch tort na to układamy truskawki i polewamy krzepnącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować