Tort myszka miki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W tortownicy pieczemy oddzielnie
biszkopty kakaowy
i orzechowy. Studzimy, przekrawamy
na pół i nasączamy naparem kawowym. Nożem wycinamy
kształt głowy.
2.Masa I: jajka ubijamy na parze
z cukrem. Studzimy. Ucieramy
masło, dodajemy masę jajeczną,
kakao i roztopioną
czekoladę. Przekładamy biszkopty
(trochę zostawiamy do
dekoracji: nos i część ust).
3.Masa II: jajka ubijamy na parze
z cukrem. Studzimy. Ucieramy
masło, dodajemy masę jajeczną.
Dzielimy na 5 części: 2
części zostawiamy do dekoracji
boków tortu, do 2 dodajemy
niebieski barwnik, do 1 – różowy.
Szprycą tworzymy twarz.
Kontury i brwi malujemy pisakiem,
wykładamy drażetki. Boki
posypujemy orzechami
Komentarze