CIASTO SEROWE Z MALINAMI

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne ciasto z owocami, trochę słodkie, trochę kwaśne.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto
    2,5 szklanki mąki
    2 żółtka
    1/4 szklanki cukru
    3 łyżki kwaśnej śmietany
    15 dag margaryny
    Łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa serowa
    ½ kg sera białego
    3 żółtka
    5 białek
    1,2 szklanki cukru
    Budyń waniliowy
    ¼ szklanki oleju
    ½ szklanki mleka
    Cukier waniliowy lub dowolny aromat

    Kruszonka
    ½ kostki masła lub margaryny
    ¾ szklanki cukru
    ¾ szklanki mąki
    Cukier waniliowy

    Dodatkowo 2 szklanki przebranych malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto serowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta posiekać na stolnicy i szybko zagnieść , odłożyć do lodówki na ok. godzinę. Składniki kruszonki połączyć tworząc grudki. Ser zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dalej ubijając dodawać po łyżce sera. Do masy dodać budyń, olej i mleko oraz kilka kropel aromatu, wyrobić mikserem na gładką masę. Białka ubić, delikatnie wymieszać z serem. Ciasto rozwałkować , wyłożyć dno i boki blaszki (25X35 cm), wylać masę serową, ułożyć maliny i posypać kruszonką. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach

Porady

Ciasto będzie pyszne, jeśli zamiast malin zrobimy je z wiśniami. Możemy użyć także mrożonych owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Owoce Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować