Tort Dorotka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Przepyszny tort na każdą okazję ;)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Biszkopt ciemny:
    7 jaj
    20 dag cukru kryształu
    15 dag mąki krupczatki
    2 łyżki kakao
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    Upiec biszkopt.

    Masa kremowa:
    40 dag masła
    2 budynie śmietankowe
    0.5 l mleka
    20 dag cukru pudru
    4 galaretki (o dowolnym kolorze)
    2 galaretki do zalania

    dowolne owoce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Torty Desery Galaretki

Tort dorotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kromka tortu 1. Masło z cukrem pudrem ucierać do białości. Ugotować budyń, gdy przestygnie dodajemy do masła z cukrem i dajemy galaretki pokrojone w kostkę. Nakładamy masę na biszkopt, następnie na wierzch dajemy owoce i zalewamy galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować