Tort czekoladowy z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu i pozostawić do wystygnięcia.
2.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodając wystudzony budyń, cukier waniliowy oraz kakao i wszystko zmiksować aż do uzyskania gładkiego kremu.
3.Spód gotowego biszkoptu skropić sokiem z kompotu wiśniowego a następnie posmarować go cienką warstwą konfitury a następnie kremem. Nakładamy drugą warstwę biszkoptu, skrapiamy sokiem z kompotu, rozsmarowujemy krem na całości i układamy wydrylowane wiśnie. Całość przykrywamy ostatnią warstwą biszkoptu, skrapiamy go sokiem, smarujemy kremem i układamy wiśnie. Cały bok tortu również smarujemy kremem.
4.Do dekoracji wierzch i boki tortu posypujemy startą gorzką czekoladą. Tort przechowujemy w lodówce.
Komentarze