Tort Czekoladowy z wiśniami

4.5 (173 ocen)

  • 35 min

Prosty, szybki do przygotowania i smaczny tort czekoladowy z wiśniami dla każdego łasucha.

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2 kostki margaryny lub masła
    1 budyń czekoladowy
    1 mały słoik konfitury wiśniowej
    3 łyżki kakao
    1/3 opakowania cukru waniliowego
    4 łyżki cukru pudru

    gotowy kupny biszkopt jasny krojony
    wydrylowane wiśnie (np z kompotu)
    starta gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Torty Tort czekoladowy Desery

Tort czekoladowy z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu i pozostawić do wystygnięcia.
  • 2. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodając wystudzony budyń, cukier waniliowy oraz kakao i wszystko zmiksować aż do uzyskania gładkiego kremu.
  • 3. Spód gotowego biszkoptu skropić sokiem z kompotu wiśniowego a następnie posmarować go cienką warstwą konfitury a następnie kremem. Nakładamy drugą warstwę biszkoptu, skrapiamy sokiem z kompotu, rozsmarowujemy krem na całości i układamy wydrylowane wiśnie. Całość przykrywamy ostatnią warstwą biszkoptu, skrapiamy go sokiem, smarujemy kremem i układamy wiśnie. Cały bok tortu również smarujemy kremem.
  • 4. Do dekoracji wierzch i boki tortu posypujemy startą gorzką czekoladą. Tort przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować