1.Z podanych składników upiec biszkopt i po wystudzeniu przekroić na 3 części. (Biszkopt będzie miał bardziej zwartą konsystencję niż zwykle)
2.Budyń ugotować według przepisu, wystudzić i utrzeć z masłem. Następnie dodawać po łyżce cappucino i dokładnie zmiksować.
3.Rodzynki zalać gorącą nalewką i zostawić do napęcznienia. Banana pokroić w plasterki. Mleko posłodzić cukrem pudrem i dodać 3 - 4 krople aromatu. czekoladę włożyć do zamrażalnika.
4.Spód tortu nasączyć nalewką w której moczyły się rodzynki. Wyłożyć 1/3 masy i rodzynki, przykryć kolejnym blatem. Drugi blat nasączyć mlekiem z cukrem i aromatem, wyłożyć kolejną warstwę masy i banany, przykryć ostatnim blatem. Nasączyć resztą mleka, wierzch i boki posmarować pozostałą masą i udekorować startą na grubych oczkach czekoladą. Smacznego.
Komentarze