1.Polewę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu, a następnie posmarować nią i złączyć dwa andruty. Cytrynę sparzyć, obrać i wycisnąć z niej sok, a skórkę pokroić w cienkie paseczki. Galaretki rozpuścić w pół litrze gorącej wody i wystudzić, a następnie dodać wino oraz sok z cytryny i wymieszać. Arbuza pokroić na ćwiartki, wydrążyć miąższ i pokroić w grubą kostkę. Następnie kilka kostek arbuza odłożyć do dekoracji, a resztę połączyć z galaretką. Na przygotowanym spodzie z andrutów rozłożyć galaretkę i schłodzić. Pozostałe andruty pokroić w trójkąty. Kremówkę ubić ze śmietan - fiksami, podczas ubijania stopniowo dodając cukier oraz cukier waniliowy i posmarować nią wierzch ciasta. Następnie dekoracyjnie ułożyć pokrojone andruty oraz kostki arbuza i całość posypać paseczkami skórki cytrynowej. Tort arbuzowy udekorować listkami melisy.
Komentarze