Torcik z bita smietana z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
Białka ubic na sztywno, powoli dodajac cukier nastepnie dodawac pojedynczo żoltka dalej ubijajac.Gdy ubijemy mase dodac powolutku makę z proszkiem do pieczenia i powoli wymieszac łyzka drewniana.
PIEC: 160C 40min.
MASA: Smietane ubic na sztywno z cukrem pudrem, brzoskwinie odsaczyc na sitku pokroic w kostke pare sztuk zostawic do dekoracji.Gdy smietana bedzie ubita wsypac do polowy masy brzoskwinie pokrojone w kostke wymieszac i na przekrojony biszkopt wylozyc mase. Druga polowe smietany bez brzoskwin obłożyc torcik i udekorowac według gustu.Czekolade zetrzec na grubej tarce obłozyc boki tortu. SMACZEGO:-)
Porady
Czekolade trzymac w lodówce aby byla zimna i twarda aby podczas tarcia sie nie topiła.
Komentarze