Bita śmietana z owocami i bezą

4.5 (192 ocen)

  • Dla 6 osób

Pyszny letni deser na bazie świeżych owoców i bitej śmietany.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 30 dkg malin
    30 dkg jagód lub borówek amerykańskich
    1/2 l śmietany 30% lub 36 %
    (opcjonalnie 2 opakowania śmietan - fixu)
    6 łyżek cukru pudru
    garść orzechów włoskich
    10 dag bez
    listki mięty do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Bita śmietana

Bita śmietana z owocami i bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Odłożyć garść malin i jagód. Resztę jagód zmiksować z 2 łyzkami cukru pudru. Tak samo zrobic z malinami. Orzechy grubo posiekać, następnie uprażyć na suchej patelni.

    2. Schłodzoną śmietanę wlać do wysokiego naczynia i miksować dodając 2 łyżki cukru pudru, ubic na sztywno. Bezy pokruszyć, wymieszać z bitą śmietaną.

    3.Na dno pucharków nałożyć warstwę bitej śmietany, zmiksowane maliny, orzechy, zmiksowane jagosy, przykryc bita śmietaną. Wierzch udekorować malinami lub jagodami , posypać orzechami i listkami mięty.



    SMACZNEGO ! ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować