Czekoladę połamać na drobne części, włożyć do garnka.
26.Zalać śmietanką i zagotować, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści.
27.Gotowy ganache zostawić, aż ostygnie. Wystudzony powinien mieć konsystencję gęstej masy.
28.Stopniowo warstwami nakładać na tort, wyrównując jego powierzchnię. Po każdej warstwie należy schłodzić tort.
29.Dekoracja:
Brązową masę cukrową rozwałkować, odcisnąć strukturę drewna lub zrobić ją nożykiem. Wyciąć paski na długość i szerokość skrzynki. Obłożyć torcik dookoła nadając odpowiedni kształt, środkiem pozostawić wolną przestrzeń. Skrzynkę pocieniować czarnym barwnikiem spożywczym, rozcieńczając go w spirytusie.
30.Z popielatej i brązowej masy uformować szpadel, jako wzmocnienie użyć patyczka do szaszłyków. Spód pomalować jadalną farbką na srebrno. Pozostawić do wyschnięcia.
Zrobić również ozdobne gwoździe i emblemat.
31.Skrzynkę wyłożyć pokruszonym biszkoptem czekoladowym. Trochę biszkoptu wysypać obok skrzynki.
33.Składniki na jadalny mech zmiksować, przełożyć do 3 kubeczków plastikowych i upiec w mikrofalówce przez ok 1 minutę na najwyższej temperaturze. Mchem udekorować tort.
Komentarze