Torcik kawowo- porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Jaja z cukrem ubijamy na puszystą masę(około 10-15 minut). Dodajemy ocet, mleko, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i kawą, wszystkie składniki delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy na wcześniej przygotowaną, wyłożoną papierem lub wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą tortownicę o średnicy 24cm. Pieczemy około 30 minut w temp. 180 stp. C. Po wystudzeniu , ciasto kroimy na 3 równe części.
2. Krem: Śmietanę ubijamy, dodajemy Śnieżkę i cappuccino.
3. Przełożenie: ciasto- nasączenie- dżem porzeczkowy- krem- ciasto- nasączenie- dżem porzeczkowy- starta gorzka czekolada- ciasto- krem- starta lub rozpuszczona w kąpieli wodnej gorzka czekolada- kilka porzeczek do dekoracji
Komentarze