Torcik irlandzki

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealny deser dla dorosłych.

Składniki:

  • ● op. wafli tortowych
    ● 3 kostki masła
    ● czekolada deserowa
    ● puszka masy krówkowej
    ● 1/2 szkl. likieru irlandzkiego
    ● 3/4 szkl. spirytusu
    ● op. małych bez
    ● op. biszkoptów
    ● 20 dag posiekanych orzechów
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Torcik irlandzki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztapiamy
    z kostką masła. Dodajemy połowę
    spirytusu. Resztę masła
    ucieramy, dodając masę krówkową,
    likier i resztę spirytusu.
  • 2. Masą cienko smarujemy
    4 wafle i składamy po dwa
    masą do środka. Do reszty
    masy dodajemy orzechy, 1/2
    smarujemy złożony wafel. Wykładamy
    na przemian bezy
    i biszkopty. Smarujemy resztą
    masy i przykrywamy suchym
    waflem. Smarujemy 3/4 masy
    czekoladowej i przykrywamy
    złożonym waflem. Dekorujemy
    resztą masy czekoladowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować