Torcik brzoskwiniowo-serowy w biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na tacy lub talerzu położyć obręcz z małej tortownicy i na jej dnie i wokoło poukładać biszkopty.
Brzoskwinie odsączyć z syropu.Po czym pokroić na ćwiartki.
Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek mascarpone , cukier waniliowy , cukier puder i wymieszać na wolnych obrotach , wylać na biszkopty. Schłodzić.
2.Syrop z brzoskwiń zagotować i rozpuścić w nim galaretkę pomarańczową i odstawić do lekkiego stężenia.
Śmietanę ubić na sztywno, wlać stężoną ,ale jeszcze płynną galaretkę pomarańczową i wymieszać na małych obrotach miksera.Wyłożyć na krem serowy.Schłodzić.
Żelatynę rozpuścić 1/4 szklanki wody i ostudzić.
Wymieszać z jogurtami i wyłożyć na krem brzoskwiniowy.
Na kremie jogurtowym poukładać brzoskwinie.Schłodzić.
Komentarze