Torcik brzoskwiniowo-serowy w biszkoptach

5 (199 ocen)

  • 2 godz.

Wyśmienity torcik, cieszy oczy , kusi smakiem ,doskonały na każdą okoliczność. Polecam.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 25 podłużnych biszkoptów
    Krem serowy
    250 g serka mascarpone
    250 ml śmietany 30%
    1 cukier z wanilią
    1/2 szklanki cukru pudru
    Krem brzoskwiniowy
    1 puszka brzoskwiń w syropie(820g )
    250 ml śmietany 30%
    1 galaretka pomarańczowa
    Krem jogurtowy
    2 jogurty brzoskwiniowe z kawałkami owoców(po 175 g)
    2 łyżeczki żelatyny
    wiórki czekoladowe( białe i ciemne)
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik brzoskwiniowo-serowy w biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na tacy lub talerzu położyć obręcz z małej tortownicy i na jej dnie i wokoło poukładać biszkopty.
    Brzoskwinie odsączyć z syropu.Po czym pokroić na ćwiartki.
    Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek mascarpone , cukier waniliowy , cukier puder i wymieszać na wolnych obrotach , wylać na biszkopty. Schłodzić.
  • 2. Syrop z brzoskwiń zagotować i rozpuścić w nim galaretkę pomarańczową i odstawić do lekkiego stężenia.
    Śmietanę ubić na sztywno, wlać stężoną ,ale jeszcze płynną galaretkę pomarańczową i wymieszać na małych obrotach miksera.Wyłożyć na krem serowy.Schłodzić.
    Żelatynę rozpuścić 1/4 szklanki wody i ostudzić.
    Wymieszać z jogurtami i wyłożyć na krem brzoskwiniowy.
    Na kremie jogurtowym poukładać brzoskwinie.Schłodzić.
  • 3. Schłodzony torcik udekorować wiórkami czekoladowymi .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować