Tołpyga na puree z zielonego groszku i marchewki - Fish on a puree green peas and carrots

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

Kolorowe danie z rybą, może być gotowane w parowarze, wtedy oszczędzasz czas.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 duży lub dwa mniejsze płaty tołpygi
    szklanka zielonego mrożonego groszku
    szklanka małych karotek
    kilka liści bazylii
    pieprz
    1 limonka
    marynata

    Składniki marynaty:
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki pieprzu
    3-4 gałązki oregano
    2 łyżeczki sezamu
    1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Tołpyga na puree z zielonego groszku i marchewki - fish on a puree green peas and carrots - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Posiekaj oregano i wymieszaj z pozostałymi składnikami marynaty. Włóż przynajmniej na godzinę rybę do marynaty .
    - Rybę z marynaty umieść w parowarze lub garnku na parę, gotuj 15-17 min.. Na parze ugotuj marchewkę i groszek mrożony /10 min/. Zmiksuj groszek dodając parę liści bazylii i łyżkę jogurtu. Zmiksuj marchewkę, dodaj łyżeczkę roztopionego masła.
    - Pure nałóż na talerz, dodaj rybę, pokrop ją sokiem z limonki, dodaj świeżo zmielony pieprz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować