Kolorowe danie z rybą, może być gotowane w parowarze, wtedy oszczędzasz czas.
30 min
Składniki:
Składniki:
1 duży lub dwa mniejsze płaty tołpygi
szklanka zielonego mrożonego groszku
szklanka małych karotek
kilka liści bazylii
pieprz
1 limonka
marynata
Tołpyga na puree z zielonego groszku i marchewki - fish on a puree green peas and carrots - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Posiekaj oregano i wymieszaj z pozostałymi składnikami marynaty. Włóż przynajmniej na godzinę rybę do marynaty .
- Rybę z marynaty umieść w parowarze lub garnku na parę, gotuj 15-17 min.. Na parze ugotuj marchewkę i groszek mrożony /10 min/. Zmiksuj groszek dodając parę liści bazylii i łyżkę jogurtu. Zmiksuj marchewkę, dodaj łyżeczkę roztopionego masła.
- Pure nałóż na talerz, dodaj rybę, pokrop ją sokiem z limonki, dodaj świeżo zmielony pieprz.
Komentarze