Puree z marchewki i ziemniaków

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zwyczajne ziemniaki można urozmaicić marchewką a wtedy nabiorą witamin i koloru.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g marchewki
    7 średnich ziemniaków
    1 łyżka masła
    1 łyżka śmietany 12%
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Puree Dodatki

Puree z marchewki i ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić na 6 części. Marchewkę obrać i pokroić na plastry takie 0,5 cm. Pokrojone ziemniaki i marchewkę zalać wrzącą wodą dodać łyżeczkę soli i gotować około 25-35 minut. Ugotowane ziemniaki i marchewkę odcedzić i dodać masło i śmietanę. Zblendować.

Porady

Doskonały dodatek do pieczonej ryby i ostrzejszej surówki. Zamiast marchewki można dodać groszku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować