Puree z marchewki

4.5 (173 ocen)

  • 35 min

Smakowity dodatek do obiadu zamiast surówek.

  • 35 min

Składniki:



  • około 1 kg marchewki
    40 g masła
    20 g mąki pszennej
    50 ml śmietany 18%
    0,5 pęczka natki pietruszki
    0.5 pęczka koperku
    sól i cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Puree z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    1.Marchew obrać opłukać.Włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru i 20 g masła .Gotować do miękkości pod przykryciem.Następnie rozdrobnić blenderem.

    2.Pozostałe masło rozgrzać ,połączyć z mąką.Lekko zasmażyć .Połączyć z marchewką.Dusić na małym ogniu około 5 minut.Dodać śmietanę i drobno posiekaną zieleninę.Doprawić do smaku.
    .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować