Tilapia cytrynowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ta rybka smakowała mi nieziemsko!!! Nie jestem fanką ryb, dla mnie ryby mogą nie istnieć, więc próbuję rybę na różne sposoby,a ten był strzałem w dziesiątkę, a nawet setkę :) Polecam!!!

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg tilapii
    2 cytryny
    4 ząbki czosnku
    1 pęczek koperku
    sól ziołowa
    1/2 czerwonej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Tilapia cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, posypuję przyprawą do ryb i solą ziołową. Na rybę układam całe gałązki koperku, na wierzch układam pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Piekarnik nagrzewam do 200°C i wstawiam do rybę na 25 min. Wyjmuję i dekoruję cząstkami z drugij cytryny bezpośrednio na talerzach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Papryka Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować