Ta rybka smakowała mi nieziemsko!!! Nie jestem fanką ryb, dla mnie ryby mogą nie istnieć, więc próbuję rybę na różne sposoby,a ten był strzałem w dziesiątkę, a nawet setkę :) Polecam!!!
60 min
Składniki:
1 kg tilapii
2 cytryny
4 ząbki czosnku
1 pęczek koperku
sól ziołowa
1/2 czerwonej papryki
Tilapia cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmrożone filety z tilapii osączam na durszlaku, układam w naczyniu żaroodpornym, polewam sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, posypuję przyprawą do ryb i solą ziołową. Na rybę układam całe gałązki koperku, na wierzch układam pokrojoną w kostkę paprykę i czosnek. Piekarnik nagrzewam do 200°C i wstawiam do rybę na 25 min. Wyjmuję i dekoruję cząstkami z drugij cytryny bezpośrednio na talerzach.
Komentarze