Tilapia z grilla

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Mięsko z tej ryby jest bardzo smaczne,świetnie komponuje się z sosem teriyaki.Robiłam już z nim łososia i mięso.Polecam miłośnikom ryb . . .

Składniki:

  • Świeże płaty tilapi ze skórą (u mnie ok. 400g)
    sos teriyaki
    sok z cytryny
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Sosy Grill

Tilapia z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynujemy 1. Płaty ryby umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Każdy skropić cytryną,delikatnie posolić i oprószyć pieprzem.
    Do plastikowego naczynia wlać trochę sosu teriyaki i ułożyć w nim ryby,polać jeszcze po wierzchu sosem i przemieszać.
    Zamknąć naczynie i odstawić na jedną godzinę.
  • grillujemy 2. Po tym czasie grill lub patelnię grillową posmarować olejem i na mocno rozgrzany ułożyć płaty ryby.Grillować po parę minut z obu stron.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Ja podałam z ziemniakami i surówką.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sos teriyaki Tilapia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować