Terrina truskawkowo -bananowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatny i rozpływający się w ustach owocowy deser, który na pewno nie sprawi trudności podczas przygotowania. Owoce można dobierać według własnego gustu i uznania.

  • 30 min

Składniki:

  • Foremka o wymiarach 10x20cm

    2 banany
    300g mrożonych truskawek
    1 galaretka agrestowa
    1 galaretka truskawkowa
    3 łyżki śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Terrina truskawkowo -bananowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę agrestową rozpuścić w jednej szklance wrzątku, ostudzić. Zimną utrzeć mikserem z bananami, masę wylać do foremki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wrzątku, natychmiast włożyć do niej zamrożone truskawki. Poczekać ok. 2 minut, aby truskawki lekko zmiękły, następnie zmiażdżyć je tłuczkiem do ziemniaków. Gdyby galaretka za wcześnie stężała, należy ją podgrzać z truskawkami. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać śmietankę. Jaśniejszą masę wyłożyć na warstwę bananową, przykryć ją ostatnią warstwą masy truskawkowej. Wierzch posypać kokosem. Wstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Podawać z bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować