Tęczowy sernik na zimno na biszkoptach

4.5 (166 ocen)

Idealny serniczek na upalne dni :D Wymaga troszkę czasu, ale warto go poświęcić :) Goście będą zachwyceni. Polecam!

Składniki:

  • paczka okrągłych biszkoptów
    1 galaretka brzoskwiniowa
    1 galaretka agrestowa
    1 galaretka wiśniowa
    750g. Sera na serniki z wiaderka
    150g. Masła/ margaryny
    owoce (brzoskwinie, truskawki, jabłka itp.)

    Dodatkowo:
    150ml. śmietany 36%
    2 łyżki cukru pudru
    ½ śmietan – fix
    1 galaretka malinowa
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Tęczowy sernik na zimno na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło/margarynę utrzeć do puszystości. Dodać ser i zmiksować. Masę podzielić na 3 części.
  • 2. Każdą z galaretek rozpuścić w 250ml. Wrzącej wody o ostudzić. Schłodzić do lekkiego stężenia.
  • 3. Każdą tężejącą galaretkę połączyć z jedną częścią masy.
  • 4. Biszkopty umieścić w tortownicy o średnicy 24cm. Wyłożonej folią aluminiową. Na biszkopty wylać masę agrestową, schłodzić do całkowitego stężenia. Na to poukładać pokrojone owoce i zalać je masą brzoskwiniową. Schłodzić do stężenia. Na masę brzoskwiniową wylać masę wiśniową i całość schłodzić do stężenia.
  • 5. Galaretkę malinową rozpuścić w 350ml. Wody wrzącej, pozostawić do stężenia. Gdy zacznie tężeć wylać ją na masę wiśniową, schłodzić.
  • 6. Przed podaniem udekorować ubitą z cukrem pudrem i śmietan – fixem śmietaną. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.86 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Kolorowy sernik na zimno

To może cię zainteresować