Tatar śledziowy

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ciekawa propozycja dla osób lubiących śledzie. Tak podana ryba będzie ozdobą każdego stołu.

Składniki:

  • ● 50 dag matiasów
    ● 3 jajka na twardo
    ● kiszony ogórek
    ● 2 cebule
    ● 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● po łyżeczce cukru i musztardy
    ● 2 łyżki oleju
    ● ostra mielona papryka
    ● pieprz
    ● natka
    ● szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar śledziowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tatar śledziowy 1. Cebule drobno kroimy, posypujemy
    cukrem i odstawiamy na
    15 mi nut. Natkę i szczypiorek
    siekamy. Ogórka obieramy. Matiasy moczymy ok. godziny. Płuczemy.
    Ryby, ogórka i jajka siekamy,
    mieszamy.
  • 2. Dodajemy koncentrat, musztardę,
    doprawiamy. Mieszając,
    wlewamy olej, aż tatar będzie
    kleisty. Układamy na półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować