Tartinki z łososiem i kremem szpinakowym

0 (0 ocen)

Lekka, kolorowa przekąska

Składniki:

  • na 10 sztuk:
    5 kromek chleba żytniego
    125 g miękkiego twarogu półtłustego
    50 g świeżego szpinaku
    3 łyżeczki majonezu
    100 g wędzonego łososia
    1 mały strączek chili
    kilka gałązek koperku
    sól
    mielony suszony czosnek

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Przekąski

Tartinki z łososiem i kremem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak płuczemy, osuszamy, miksujemy blenderem. Dodajemy twaróg, 1 łyżeczkę majonezu oraz szczyptę soli i mielonego suszonego czosnku. Miksujemy blenderem na gładki krem.
  • 2. Z chleba wycinamy kółka o średnicy 65 mm i smarujemy cieniutką warstwą majonezu. Na brzegi chlebowych kółek wyciskamy krem twarogowo - szpinakowy za pomocą rękawa cukierniczego lub dekoratora.
  • 3. Łososia kroimy w paseczki i wypełniamy nimi środki tartinek. Dekorujemy wąskimi paseczkami chili i piórkami koperku.

Porady

Pozostałe okrawki chleba można ususzyć, zemleć w maszynce do mięsa i używać jako bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować